۲۵ روز پیش

بررسی علائم مشکلات گردش خون و آگاهی از آن

بررسی علائم مشکلات گردش خون و آگاهی از آن

نظام گردش خون در بدن انسان، مسئولیت تأمین و توزیع مواد مغذی را در سراسر بدن برعهده دارد. بنابراین، هرگونه اختلال و ضعفی در عملکرد این سیستم، بی‌شک منجر به واکنش‌های دفاعی در سیستم ایمنی بدن خواهد شد. به‌عبارت دیگر، نقص در گردش خون می‌تواند موجب بروز پاسخ‌های ایمنی مناسب برای حفظ تعادل و سلامت بدن گردد. در واقع، نقش اساسی سیستم گردش خون در تأمین نیازهای حیاتی سلول‌ها و بافت‌های بدن، اهمیت حیاتی این سیستم را در حفظ سلامت عمومی بدن نشان می‌دهد.

مشکل گردش خون و بیماری شریانی محیطی

اگر شما همواره احساس سرما و بی حسی یا گزگز در اندام های خود دارید، یا حتی نشانه هایی از کبودی بر روی پوست خود مشاهده می کنید، احتمالاً بایستی سیستم گردش خون بدن خود را مورد بررسی قرار دهید. ضعف در گردش خون یک مشکل رایج است که به خودی خود بهبود نمی یابد. این مشکل ممکن است به دلایل مختلفی از جمله مشکلات در عملکرد رگ های خونی، انسداد جریان خون یا اختلالات در سیستم قلبی-عروقی ایجاد شود. بررسی و درمان به موقع این مشکل می تواند از تشدید آن و بروز عوارض جدی جلوگیری کند.

در واقع شما باید علائم را بشناسید و شروع به درمان کنید تا بهبود پیدا کرده و احساس خوبی داشته باشید. اگر این مشکل را درمان نکنید، مشکلات جدی تر مانند سکته، لخته شدن خون و نارسایی قلبی اتفاق می افتد که این موضوع؛ در بین افراد بالای 40 سال رایج تر است؛ اما راه هایی هم هستند که می توانند به کاهش این خطر کمک کنند؛ به شرطی که علائم را به خوبی بشناسید. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک علائمی را به شما معرفی می‌ کنیم که نشان می دهد مشکل گردش خون دارید.

تعریف بیماری شریانی محیطی

پزشکان قلب و عروق در این ‌باره صحبت هایی کرده اند "جریان خون ضعیف که به آن بیماری شریانی محیطی هم گفته می‌ شود؛ به خاطر سیگار، دیابت، فشار خون و کلسترول بالا اتفاق می‌ افتد که یک مشکل ژنتیکی هم هست و عوامل دیگر در کنار این بیماری همگی باعث تجمع کلسترول و کلسیم داخل رگ های خونی شده و مسدودیت ایجاد می کند و مانع از رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به ماهیچه ها می گردد و در نتیجه علائمِ مربوط به مشکلات گردش خون ایجاد می شود."

کلسترول بالا

عوارض گردش خون ضعیف و مشکل شریانی

جریان خون ضعیف چگونه روی زندگی اثرگذار است؟ جریان خون ضعیف نه تنها باعث ایجاد علائمی می شود، بلکه مسدودیت‌ هایی را داخل رگ ها ایجاد می کند و خون رسانی به پا هنگام راه رفتن کم می شود و درد ایجاد می گردد و ماهیچه ها ضعیف می شوند. اگر این مشکل خیلی شدید باشد، درد به نوک انگشتان پا مخصوصا هنگام شب می رسد و خواب راحت از شما گرفته می شود.

پوست براق یا ریزش مو

این جزء علائمی است که شاید نشان دهنده مشکلی در سیستم گردش خون نباشد؛ که در چنین حالتی پزشک باید از شما آزمایش و سونوگرافی بگیرد.

درد ساق پا هنگام راه رفتن

این مشکل علامت این است که ماهیچه ها اکسیژن و مواد مغذی را برای حرکت کردن از دست داده اند. علت آن هم همان گردش خون ضعیف است که باعث درد و ضعف در ساق پا هنگام راه رفتن می شود. در واقع عضلات ساق پا حالت درد به خودشان می گیرند و ممکن است یک آمبولی خفیف هم آن ها را تحریک کند.

پادرد

ایسکمیک در حالتِ استراحت

مشکلات مربوط به جریان خون در صورت پیشرفته شدن باعث ایسکمیک می شود. دردی که روی پاها اثر گذار است و قسمت جلوی پا را تحت تاثیر قرار می دهد. نکته مهم این است که این درد ناشی از فعالیت بدنی نیست، بلکه صرفاً در هنگام استراحت رخ می ‌دهد.

زخم هایی که بهبود پیدا نمی کنند

زخم‌ هایی که بهبود پیدا نمی کنند، یکی دیگر از علائمِ مربوط به مشکلات جریان خون ضعیف هستند؛ حتی ممکن است تا دو هفته طول بکشد و زخم ها بهبودی نداشته باشد، علت هم این است که گردش خون مختل شده و بدن قادر به ترمیم خود نیست؛ زیرا مواد مغذی مناسب قادر به رسیدن به بافت آسیب دیده نیستند.

تغییر دمای بدن و رنگ پا

اگر پا مثل یخ سرد باشد یا رنگ آن به آبی و کبود متمایل شود، نشان دهنده جریان خون ضعیف است که در چنین حالتی باید به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات بینایی در یکی از چشم ها

مشکلات بینایی در یکی از چشم ها، ضعف فوکال یا بی حسی در یک طرف بدن یا مشکلات تکلم و ناتوانی در صحبت کردن و فهم کلام، نشان دهنده یک سکته خفیف است که خود می تواند به خاطر جریان خون ضعیف اتفاق افتاده باشد.

نابینا

چگونه از مشکل گردش خون ضعیف جلوگیری کنیم؟

معمولا این مشکل از قلب آغاز می‌ گردد و تا انگشتان پا ادامه دارد و جریان خون به همه ناحیه ها به شکل ضعیفی می رسد‌. رژیم غذایی سالم و راهکارهای رژیمی برای جلوگیری از چاقی، ورزش روزانه و ترک سیگار همگی راهکارهایی هستند که به سلامت عروق کمک می کنند. مدیریت سالم سطح فشار خون هم اهمیت بسیار زیادی دارد. سعی کنید که همیشه پاهای خود را حرکت بدهید، یعنی پیاده‌روی کنید، بدوید، دوچرخه سواری کنید یا شنا انجام دهید و در کل فعالیت فیزیکی داشته باشید.