بسیاری از شیرینکنندههای مصنوعی مانند نوشابههای گازدار دارای مولکولهای بزرگی هستند که تجزیه و هضم آنها بر اساس روند طبیعی و معمول بدن امکانپذیر نیست. این مواد شیمیایی مصنوعی با ساختار مولکولی پیچیدهتر از قند طبیعی، فرایند هضم و متابولیسم آنها در دستگاه گوارش انسان با چالش مواجه است. در نتیجه، این شیرینکنندههای مصنوعی ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت داشته باشند که نیازمند توجه و مطالعه بیشتر است.
افرادی که به طور مداوم نوشابه های گازدار و شیرین مصرف می کنند، در صورت ابتلا به هر کدام از بیماری ها (به ویژه مشکلات مربوط به گوارش و معده) باید از مصرف این نوشیدنی ها خودداری کنند. همچنین، همه نوشابه های گازدار مانند قهوه، آب بدن را کاهش می دهند و می توانند بر سلامت کلی فرد تأثیر منفی داشته باشند.
به گفته دکتر کریستین آرتور، متخصص داخلی در مرکز پزشکی Orange Coast Memorial در کالیفرنیا، نوشابه های گازدار سرشار از قند هستند که مانع از فعالیت صحیح سیستم ایمنی می شوند و فعالیت دستگاه گوارش را هم مختل می کنند.
دکتر آرتور به افرادی که به هر دلیلی نمی توانند فقط از آب آشامیدنی استفاد کنند، مصرف نوشیدنی هایی را توصیه می کند که حاوی قند کم و الکترولیت های آبرسان باشند. بعضی از نوشیدنی های ورزشی و نوشیدنی های طبیعی مانند آب نارگیل، گزینه های مناسبی هستند. علاوه بر نوشابه های گازدار، نوشابه های رژیمی هم باید در طول دوره بیماری کنار گذاشته شوند.
دکتر آرتور می گوید:«بسیاری از شیرین کننده های مصنوعی دارای مولکول های بزرگی هستند که تجزیه و هضم آن ها براساس روال عادی امکان پذیر نیست». همین ویژگی است که افراد را بعد از مصرف نوشابه های رژیمی با نفخ، دل درد و اسهال مواجه می کند.