
افرادی که واکسن کرونا را دریافت کردهاند، سوالات و ابهاماتی در ذهن خود دارند که تاکنون پاسخ روشنی برای آنها دریافت نکردهاند. این در حالی است که آگاهی از نکات مهم پس از تزریق واکسن، میتواند به میزان چشمگیری از نگرانیهای آنها بکاهد. آشنایی با اطلاعات صحیح و جزئیات مربوط به دوره پس از واکسیناسیون، به افراد کمک خواهد کرد تا نسبت به روند بهبود و پیشگیری از عوارض احتمالی، اطمینان خاطر بیشتری داشته باشند.
در این روزها، خبر واکسن کرونا بیش از سایر اخبار مورد توجه قرار گرفته است. اما متأسفانه، بسیاری از افراد بدون داشتن اطلاعات و آگاهی کافی، دچار اشتباهات و سوءتفاهم های زیادی در مورد تزریق واکسن می شوند. در این مقاله، ما به معرفی این اشتباهات رایج خواهیم پرداخت که باید مورد توجه قرار گیرند.
بله واکسن می تواند تا حد زیادی از شما در برابر بیماری محافظت کند اما باید همچنان راهکارهای مراقبتی را در پیش بگیرید و به دنبال معجزه نباشید. واکسن نمی تواند به تنهایی شما را در برابر عفونت مصون کند، بلکه می تواند از مشکلاتی مثل بستری شدن و مرگ و میر جلوگیری کند اما همچنان باید مراقب باشید که بعد از واکسن به ویروس دچار نشوید و نکات بهداشتی را رعایت کنید.
بسیاری از افراد فکر می کنند که فقط واکسن نزدن اشتباه است و اگر یک واکسن تزریق کنند، همه چیز درست می شود اما اینگونه نیست. تزریق دوز اول به معنای این نیست که شما مصون شده اید، بلکه باید حتماً دو دوز واکسن را تزریق کنید تا ایمنی بدن تان به سطح مطلوبی برسد.
همه ما به واکسن بوستر نیاز داریم. واکسنی که می تواند عامل محافظت از بدن ما را چندین برابر کند و سیستم ایمنی را بهبود ببخشد. پس بهتر است این اشتباه را نکنید و فقط به دو عدد واکسن اکتفا نکنید.
واکسن به جنین آسیب وارد نمی کند و عامل ناباروری هم نمی شود. پس بهتر است در صورت بارداری هم؛ با اجازه پزشک خود واکسن بزنید تا از خود و جنین تان محافظت شود.
بسیاری از افراد فکر می کنند اگر کرونا بگیرند، صد در صد در بیمارستان بستری می شوند اما این گونه نیست. معمولاً شدید شدن و بستری شدن بر اثر این عفونت ها در موارد کمی اتفاق می افتد.
بسیاری از افراد فکر می کنند که با تزریق دوز اول و دوم به طور کامل واکسینه شده اند و ایمنی کامل پیدا کرده اند اما بهتر است که شما این افکار غلط را از سرتان بیرون کنید و همچنان فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید.
از انجام نظریه های غیرعلمی مانند حمام کردن با آب و نمک یا اقدامات این چنینی خودداری کنید یا اگر آنها را انجام می دهید، نباید آن را جایگزین برای واکسن بدانید.
افراد جوان فکر می کنند که یا به ویروس مبتلا نمی شوند یا در صورت ابتلا بستری نخواهند شد . درست است که سن عامل مهمی است اما شاید خودتان ندانید که سیستم ایمنی ضعیفی دارید و بیماری تان ممکن است شدید شود. پس هرگز خودتان را شکست ناپذیر و مغلوب نشدنی ندانید.
بسیاری از افراد به واکسن شک دارند و فکر می کنند که این واکسن ها یا آسیب زا هستند یا هیچ تاثیری ندارند اما نتیجه مطالعات نشان می دهد که واکسن تا حد زیادی می تواند از احتمال بستری شدن و مرگ و میر افراد جلوگیری کند.