۵ ماه پیش

بهبود عملکرد قلب با کنترل اندازه دور کمر

بهبود عملکرد قلب با کنترل اندازه دور کمر

اخیراً پزشکان متوجه شده اند که اندازه دور کمر در خانم‌ها و آقایان می‌تواند تأثیر بسزایی بر کاهش عملکرد قلب آنها داشته و در نهایت منجر به بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی شود. این یافته‌های جدید حاکی از آن است که رابطه نزدیکی میان اضافه وزن، چاقی شکمی و افزایش خطر ابتلا به اختلالات قلبی‌عروقی وجود دارد. بنابراین، توجه به اندازه دور کمر به عنوان یکی از شاخص‌های مهم سلامت قلب و عروق می‌تواند در پیشگیری و درمان به‌موقع این بیماری‌ها مؤثر واقع شود.

تأثیر اندازه دور کمر بر عملکرد قلب

تا اواخر گذشته، تصور بر این بود که افزایش وزن و چاقی به طور غیرمستقیم با بیماری های عروق کرونری مرتبط هستند و باعث افزایش سطح کلسترول خون، فشار خون و غیره می شوند. افزایش وزن ممکن است در قسمت های مختلف بدن بروز کرده و ظاهر انسان ها را تغییر دهد. اما اخیراً ثابت شده است که میان اندازه دور کمر و افزایش آن، ارتباط قابل توجهی با بیماری های قلبی و تصلب شرایین وجود دارد. این موضوع نشان می دهد که توجه به اندازه دور کمر و کنترل آن می تواند نقش مهمی در پیشگیری و مدیریت بیماری های قلبی ایفا کند.

اندازه دور کمر و سلامت قلب

طبق تحقیق جدید محققان آمریکایی، اندام گلابی شکل که دارای چربی بیشتری در قسمت ران ها است در مقایسه با اندام سیبی شکل که دارای چربی بیشتری در دور کمر است از وضعیت بهتری در زمینه سلامت قلب برخوردارند.

دکتر برنت مولشتاین، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:«ما در این مطالعه دریافتیم عملکرد بطن چپ قلب با افزایش محیط دور کمر تشدید می شود. رابطه بین عملکرد بطن چپ قلب و اندازه دور کمر بسیار قابل توجه است.»

به گفته محققان، عملکرد غیرعادی بطن قلب علت متداول بروز بیماری قلبی و نارسایی قلبی است. از اینرو کاهش سایز دور کمر می تواند موجب کاهش این ریسک ها شود.

در این پژوهش، دانشمندان اندازه دور کمر، وزن کلی بدن و شاخص توده بدنی 200 زن و مرد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 را اندازه گیری کردند. دیابت ریسک بروز بیماری قلبی را افزایش می دهد.

محققان از طریق اکوکاردیوگرافی، عملکرد قلب شرکت کنندگان حاضر در مطالعه را مورد ارزیابی قرار دادند. آنها دریافتند هر چقدر اندازه دور کمر بیشتر شود عملکرد بطن چپ قلب تشدید می شود.

این محققان همچنین اذعان داشتند رابطه بین اندازه دور کمر و کاهش عملکرد قلب مستقل از وزن کلی بدن و شاخص توده بدنی است.

به گفته محققان، این نتایج تاییدکننده تحقیق قبلی است که نشان می داد چربی نواحی شکمی به مراتب پرخطرتر از چربی سایر نواحی بدن است.

همچنین مولشتاین در ادامه می افزاید:«در مقایسه با مردان، زنان حاضر در این مطالعه به طورکلی وضعیت بهتری از لحاظ عملکرد قلب داشتند. در مجموع، چاقی شکمی دارای تاثیرات بد بیشتری بر روی مردان در مقایسه با زنان است.»

تغییر دادن سبک زندگی می تواند به شما و افراد خانواده شما کمک کند که در کاهش وزن در درازمدت موفق باشید. مثال هایی از تغییرات در سبک زندگی عبارت است از:

متعادل کردن انرژی دریافتی (از غذا و نوشیدنی ها) با انرژی مصرفی (از طریق تحرک فیزیکی)

پیروی از یک برنامه غذایی سالم

فراگیری نحوه داشتن رفتارها و سبک زندگی سالم

این تغییرات به مرورزمان به بخشی از زندگی روزمره شما تبدیل خواهد شد.