کرونا به عنوان یک بیماری همهگیر که سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است، تأثیرات زیانبار و جدیای بر سلامت و بدن انسان به جای میگذارد. بنابراین ضروری است که مردم به طور دقیق و کامل این عوارض را بشناسند تا بتوانند از شیوع و گسترش این بیماری جلوگیری نمایند. آگاهی از ماهیت و عوارض کووید-19 میتواند به افراد کمک کند تا با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و رعایت دستورالعملهای بهداشتی، سلامت خود و اطرافیان را تضمین کنند.
پاندمی کرونا باعث شده است تا افراد مختلفی به عوارض جانبی آن و سختی و مشکلاتی دچار شوند. حتی بسیاری از ما هنوز خیلی از عوارض جانبی آن را نمی شناسیم. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک نیز قصد داریم در مورد عارضه های بعد از پاندمی کرونا که ممکن است برای بسیاری از افراد ناشناخته باشد، به ویژه در مورد عوارض آن برای پا، صحبت کنیم. این عوارض ممکن است برای بسیاری از افراد ناآشنا باشد و در این مقاله قصد داریم به بررسی و توضیح آنها بپردازیم.
وقتی که کرونا مردم را درگیر کرد و بسیاری از ما مجبور بودیم که در خانه بمانیم، متوجه شدیم که بعد از مدتی به این شرایط عادت کردیم. یعنی دوست داشتیم که در محیط خانه باشیم. پس دیگر جوراب پا نمی کردیم، کفش استفاده نمی کردیم و همیشه شلوار های راحتی می پوشیدیم و همین باعث شده بود که عادت به لباس بیرون در ما از بین برود. به همین دلیل به خیلی از مشکلات پا و درد در این ناحیه دچار شدیم.
مراقبت نکردن از پا و پوشیدن لباس های نامناسب و ورزش نکردن باعث ایجاد تاندونیت می شود و این می تواند یکی از عوارض جانبی دوران قرنطینه کرونا باشد. تعداد افراد مبتلا به تاندونیت در این دوران بسیار زیاد شده است و علت آن هم فشار زیاد و استرس است که باعث ایجاد چنین مشکلاتی می شود.
فعالیت نکردن و استفاده نکردن از لباس های مناسب مثل جوراب و بی تحرکی باعث ایجاد مشکلاتی در قوس پا می شود.
این وضعیت یکی از رایج ترین مشکلاتی است که بعد از کرونا اتفاق افتاد، علت آن هم بیتحرکی افراد بود که حتی در افراد جوان هم این موضوع زیاد دیده شد. البته با گذشت زمان و درمان های مختلف تا حد زیادی می توان این وضعیت را بهبود بخشید.
شکستگی انگشت پا نیز جزو اتفاقات رایج در این دوران است. علت آن هم برخورد با لوازم مختلف در منزل بود و به خاطر این که بسیاری از افراد در محیط منزل بودند و جوراب یا کشف پای شان نبود، پاهایشان بیشتر در معرض خطر قرار می گرفت.
با وجود همه این مشکلات، پزشکان پیشنهاد می کنند که حتما تایمی در روز را به پیاده روی و پوشیدن جوراب و کفش اختصاص دهید و از پای خود بیشتر مراقبت کنید. سعی کنید که عضلات آن را به کار بیندازید و از آسیب های بعدی در آن ها جلوگیری کنید.