۵ روز پیش

بهبود اشتهای روزه داران در وعده سحری

بهبود اشتهای روزه داران در وعده سحری

بسیاری از افراد هنگام صرف وعده سحری با کاهش اشتها و بی میلی به خوردن غذا مواجه می‌شوند. این مسئله می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله اختلال در ریتم خواب و بیداری، استرس و عوامل فیزیولوژیکی ایجاد شود. با این حال، راهکارهای ساده و کاربردی متعددی برای افزایش اشتها و تشویق به صرف وعده سحری وجود دارد. این روش‌ها می‌توانند از طریق تنظیم الگوی غذایی، انجام فعالیت‌های بدنی مناسب و ایجاد محیطی دلپذیر برای صرف سحری، به بهبود اشتها و تسهیل مصرف غذا در این وعده کمک کنند. به‌کارگیری این راهکارها می‌تواند در حفظ سلامت و تقویت انرژی فرد در طول روز نقش مؤثری داشته باشد.

برای افرادی که در وعده سحری اشتهای کافی برای صرف غذا ندارند، توصیه های مفیدی وجود دارد. مصرف وعده سحری در ماه رمضان بسیار مهم است زیرا انرژی مورد نیاز برای فعالیت های روزانه روزه داران را تأمین می کند. متأسفانه، بسیاری از روزه داران به دلیل بی اشتهایی در وعده سحر، این وعده را از برنامه غذایی خود حذف می کنند. این امر می تواند عوارض زیادی برای سلامتی در پی داشته باشد. در این مقاله، دستورالعمل هایی برای افرادی که در وعده سحر اشتهایی به خوردن غذا ندارند، ارائه شده است. این توصیه ها می توانند به بهبود اشتها و مصرف وعده سحری کمک کنند.

افطار سبک میل کنند:

یکی از دلایلی که بسیاری از روزه داران به خوردن سحری میل ندارند، مصرف مواد غذایی پر کالری در وعده افطار است. برای رفع بی اشتهایی در وعده سحر توصیه می شود، روزه داران در افطار از مصرف غذاهای سنگینی مانند حلیم، شله زرد، کله پاچه و آش که از توان هضم معده خارج است، اجتناب نمایند و افطاری را به صورت سبک و در حد نان و پنیر و سبزی یا گردو مصرف کرده، وعده شام را نیز حذف کرده یا در حد بسیار کم و سبک میل کنند.

افطار سبک

غذاهای مقوی مصرف کنید:

اگر در وعده سحری بی اشتها هستید، بهتر است غذاهای مقوی مصرف کنید تا اگر غذای کمی هم مصرف نمودید، باعث حفظ انرژی فرد در طی روز گردد. بهترین غذا در وعده سحر، مصرف غذاهای سرشار از پروتئین به همراه کربوهیدرات است که دیرتر از معده تخلیه می شود.

آب زیاد ننوشید:

بسیاری از افراد در وعده سحری برای اینکه در طول ساعات روزه داری دچار تشنگی نشوند، آب فراوانی می نوشند. نوشیدن آب فراوان معده را پر می کند و باعث بی اشتهایی فرد خواهد شد. تنظیم فواصل بین مصرف مایعات، عدم مصرف مایعات سرد و انتخاب نوع غذای کم چرب در بهبود اشتها در ماه رمضان کمک می کند.

مصرف آب کافی

فعالیت بدنی را بالا ببرید:

برخی از روزه داران در ماه رمضان فعالیت بدنی را به حد صفر می رسانند و هیچ گونه فعالیتی ندارند. کاهش فعالیت بدنی سبب می شود اشتها کاهش یابد. هرگونه حرکت فیزیکی گرسنگی را تحریک می کند پس در ماه رمضان به صورت معقول حرکات ورزشی را انجام دهید.

زودتر از خواب بیدار شوید:

برای رفع بی اشتهایی وعده سحر به روزه داران توصیه می شود که شب های ماه رمضان کمی زودتر بخوابند تا بتوانند حداقل یک ساعت قبل از اذان از خواب بیدار شوند تا اشتهای آنان تحریک شود. روزه دارانی که پس از بیداری سریع باید شروع به خوردن غذا کنند، بی میل تر بوده و اشتهای کمتری دارند. برای خوردن سحری باید وقت گذاشت و به آن اهمیت داد.

بیدار شدن زود

سالاد و میوه بخورید:

بعد از بیدار شدن از خواب و هوشیار شدن در سحرهای ماه مبارک رمضان خوردن را با میوه و سالاد شروع کنید تا اشتهایتان باز شود و بتوانید غذا بخورید.

سکنجبین یا شربت به بنوشید:

افرادی که در وعده سحر میلی به خوردن ندارند بهتر است در وعده سحر برای رفع بی اشتهایی و افزایش میل به غذا قبل از خوردن سحری کمی سکنجبین یا شربت به مصرف کنند.

سکنجبین

شربت خاکشیر بنوشید:

خاکشیر یکی از بهترین گیاهانی که موجب رفع عطش می شود. نوشیدن این شربت سبب کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بیحالی و سرگیجه ناشی از گرما می شود. علاوه بر این خوردن خاکشیر با آب گرم هم می تواند اشتهای افراد را برای خوردن سحری افزایش دهد.

غذای خیلی خشک مصرف نکنید:

مصرف غذای خیلی خشک در وعده سحر اشتها را کمتر می کند پس بهتر است در وعده سحر غذاهای خورشت دار و کمی آبکی میل کنید، حتما توجه داشته باشید که غذا را خیلی خوب بجوید تا فرآیند هضم خوب انجام شود.

توصیه های سحری

توصیه هایی برای خوردن سحری

  • اگر در هنگام صبح ترش می کنید و یا تلخی دهان دارید باید از غذاهای سبک در وعده سحری استفاده کنید.
  • پس از خوردن سحری برای مدت 20 دقیقه راه بروید و بلافاصله نخوابید.
  • وعده سحر باید سالم و بی خطر باشد تا هم خوب سیرتان کند و هم انرژی لازم بدن برای چندین ساعت را تامین کند.
  • در وعده سحری از مصرف قند های ساده و شیرینی جات پرهیز کنید تا در طی روز دچار گرسنگی و افت قند نشوید.
  • مصرف ادویه زیاد نیز در وعده سحر سبب افزایش گرسنگی و تشنگی در طی روز می شود.
  • بهتر است وعده های سحری دارای مواد مقوی کبد و معده باشد. غذاهایی که حاوی زعفران، کمی کشمش باشد یا خلال ها مثل خلال بادام و پسته و خلال پرتقال می تواند قوت بیشتری در بدن ایجاد کند.
  • غذاهای خمیری همچون ماکارونی یا غذاهای غلیظ مثل کله پاچه در وعده سحر می تواند عطش روز بعد را بیشتر کند.