۸ روز پیش

نمک و تأثیر آن بر وزن بدن + اطلاعات کلیدی

نمک و تأثیر آن بر وزن بدن + اطلاعات کلیدی

استفاده از نمک در رژیم غذایی روزانه دارای مزایا و معایب متعددی است. از این رو، آگاهی از چگونگی استفاده صحیح و متعادل از نمک در رژیم غذایی امری ضروری به شمار می‌رود. نمک علاوه بر کاربرد برای طعم‌دهی و نگهداری مواد غذایی، نقش مهمی در تنظیم فشار خون، عملکرد عصبی و عضلانی بدن ایفا می‌کند. با این حال، مصرف بیش از حد نمک می‌تواند منجر به مشکلاتی چون افزایش فشار خون، بیماری‌های قلبی-عروقی و کلیوی شود. بنابراین، شناخت دقیق از میزان مصرف مناسب نمک و جایگزین‌های سالم آن در رژیم غذایی روزانه، ضروری است تا بتوان از مزایای آن بهره برد و از عوارض منفی آن اجتناب نمود.

ارتباط بین مصرف نمک و چاقی یا اضافه وزن بسیار مهم است. مقدار کمی نمک برای سلامتی بسیار ضروری است و نقش حیاتی در حفظ تعادل الکترولیت، بهبود عملکرد عضلانی، تنظیم فشار خون و انتقال سیگنال های عصبی ایفا می کند. نمک از ترکیب سدیم و کلرید تشکیل شده است و این ترکیب برای بدن بسیار مفید است.

سدیم یک ماده معدنی ضروری است که ما آن را از غذا دریافت می کنیم، به دلیل این که ما در طول روز نمک از دست می دهیم ، باید روزانه نمک مصرف کنیم تا عملکرد بدنمان مناسب و متعادل باشد اما آیا این طعم دهنده، باعث افزایش وزن و چاقی میشود؟ با ما در بخش بهداشت و سلامت نمناک همراه باشید تا به پاسخ این سوال برسید.

نمک باعث اضافه وزن میشود؟

نمک باعث اضافه وزن می شود اما نه به خودی خود بلکه به روش غیر مستقیم، به این روش که اشتها را تحریک کرده و تمایل به غذا را افزایش می دهد. در نتیجه عاملی برای پرخوری است و باعث می شود که ما غذاهایی با چربی و کالری بالا را بیشتر مصرف کنیم.

اکثر افرادی که نمک بیشتری نسبت به آنچه که باید، استفاده می کنند، میزان غذای مصرفی نیز در آن ها بیشتر است و در نتیجه نمک کاهش وزن را برای شما سخت می کند.

مصرف روزانه نمک باید چقدر باشد؟

معمولاً متخصصان پیشنهاد می کنند که بیشتر از 2300 میلی گرم سدیم در روز مصرف نکنید. اگر بتوانید از این مقدار کمتر نمک مصرف کنید، وضعیت بهتری خواهید داشت. افرادی که فشار خون بالا دارند، نباید بیش از 1500 میلی گرم سدیم در طول روز مصرف کنند اما مصرف کمتر از 1000 میلی گرم در روز برای جوانان می تواند باعث بهبود وضعیت فشار خون و سلامت قلب باشد، به شرطی که زیاده روی نکنند زیرا مصرف بالای سدیم قطعاً خطر مرگ و میر را افزایش می دهد.

آیا نمک کالری دارد؟

نمک کالری ندارد اما مقدار زیاد مصرف آن موجب اضافه وزن می شود، زیرا باعث می شود که ما کالری بیشتری مصرف کنیم و در نتیجه هنگامی که کالری بیشتری مصرف کنیم و بیشتر غذا بخوریم، چاق می شویم پس چنانچه در ابتدا هم گفتیم، خود نمک چاق کننده نیست بلکه مصرف آن موجب افزایش اشتها و اضافه وزن از راه غیرمستقیم میشود.

نمک برای بدن

نمک اعتیادآور است

ما به سدیم نیاز داریم تا بتوانیم زنده بمانیم. بدن ما به نمک نیاز دارد؛ مخصوصاً بعد از اینکه سدیم زیادی را از دست می دهد. هنگامی که سدیم پایین باشد، مغز سیگنال هایی را ارسال می کند که تمایل به خوردن غذای نمکی را در ما به وجود می آورد. از آنجایی که خوردن نمک اعتیادآور است، هر چقدر که این اعتیاد بیشتر شود، اشتهای ما نیز افزایش پیدا می کند.

نمک زیاد در غذا باعث افزایش درصد چربی می شود

نمک برای کاهش وزن مناسب نیست. سدیم روی سلول های بافت چربی اثرگذار است. مصرف بالای سدیم باعث بزرگتر شدن سلول ها و افزایش درصد چربی بدن می شود اما به هر حال ما به کمی نمک نیاز داریم.

محدود کردن سدیم هم برای کاهش وزن مضر است

محدود کردن سدیم با افزایش بافت چربی ارتباط مستقیم دارد. پس باید حد تعادل بین 1000 تا 1500 میلی گرم مصرف سدیم را در طول روز رعایت کنید.

سدیم

نمک باعث نفخ می شود

نمک باعث می شود که ما چاق به نظر برسیم، زیرا آب زیادی را در بدن نگه می دارد. هنگامی که نمک زیاد مصرف کنیم، آب زیاد در بدن تجمع می کند و شاید حتی وزنمان هم افزایش پیدا کند.

در نتیجه باعث نفخ و ورم می شود که می توانید اثر آن را با غذاهای حاوی پتاسیم بکاهید، زیرا پتاسیم وزن اضافی که به دلیل تجمع آب است را کاهش می دهد که در موز، پسته، دانه آفتابگردان، دانه چیا، عدس و اسفناج وجود دارد.

نمک برای کاهش وزن مناسب است

نمک یک مواد عالی برای کاهش وزن است البته اگر در حد تعادل مصرف شود و طعم خنثی در مواد غذایی را بهبود می بخشد و باعث بهبود طعم طبیعی آن می شود بنابراین می توانید آن را با ادویه و مواد گیاهی دیگر هم ترکیب کنید. موادی که کالری کمتری دارند و می توانند به کاهش وزن شما کمک کنند.

لاغری

نمک حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد

نمک برای کاهش وزن هم گاهی اوقات موثر است و حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد. محدود کردن زیاد نمک، هم باعث مقاومت انسولین می شود که باعث دیابت نوع دو یا چاقی است. مقاومت به انسولین می تواند باعث اضافه وزن باشد و فشار اکسیداتیو، التهاب و حتی تداخل عملکرد میتوکندری را موجب می شود.