استفراغ مداوم و درد شکمی از نشانه های اصلی افزایش سطح اسیدیته در بدن کودکان محسوب میشوند. این وضعیت اغلب به دلیل استرس و اضطراب روانی و عاطفی کودکان و نوجوانان تشدید میگردد. افزایش اسیدیته بدن میتواند تبعات جدی بر سلامت و رفاه این گروه سنی داشته باشد و نیازمند توجه و مدیریت مناسب از سوی والدین و متخصصان بهداشت و درمان است.
آیا کودک شما در طول روز وعده های غذایی سالم مصرف می کند؟ یا این که غذا نمی خورد و با شکم خالی می خوابد؟ یا این که ساعات مصرف غذا در خانه شما مشخص نیست؟ خب اگر شما جزء چنین مواردی محسوب می شوید، احتمالاً با مشکلاتی رو به رو خواهید شد. پس باید علت را بشناسید و به مقابله با این مشکلات بپردازید، در این قسمت از نمناک در این باره توضیح خواهیم داد
رعایت کردن زمان بندی و اصول مصرف غذا برای کودکان مهم تر از والدین است. به همین دلیل والدین باید به این قضیه کاملا آگاه باشند و مطمئن شوند که در کنار یک زندگی شاد و سالم، مراقب وعده های غذایی کودکشان هم هستند. البته که دنیای امروزی الگوی خواب، غذا، فعالیت فیزیکی و غیره را تغییر داده است و باعث ایجاد مشکلاتی در کودکان و نوجوانان شده است.
به عنوان مثال، شکایت کردن از مشکلاتی مثل سوزش معده، درد قفسه سینه، مشکلات گوارشی، اسیدیته بدن یا علائم مشابه در بین کودکان و نوجوانان وجود دارد. البته که کودکان در این مورد امکان آسیب پذیری بیشتری دارند. به همین دلیل والدین باید بیشتر از آن ها مراقبت کنند. همانطور که گفتیم یکی از این مشکلات، اسیدیته بدن است.
آیا تا به حال تجربه کرده اید که کودک یا نوجوان شما از خوردن غذا سر باز بزند و شما او را مجبور به انجام این کار کنید؟معمولاً این اتفاق در اواخر دوره نوجوانی بیشتر رخ می دهد زیرا آن ها در این دوران بیشتر روی انتخاب ها و تصمیمات خود کنترل دارند و در نتیجه ممکن است این مشکلات روحی و عاطفی روی الگوی غذاییشان تاثیر بگذارد و هضم و گوارش را دچار مشکل کند.
زمانی که به کودکان؛ مخصوصا کودکانی که بالای 5 سال هستند و آن هایی که در دوره های اولیه نوجوانی می باشند ، نگاه می کنیم، به این نتیجه می رسیم که اسیدیته عموماً نتیجه یک عفونت یا مشکلات جسمی در قسمت معده و انتهای لوله غذا است. البته که در اواسط و اواخر دوره نوجوانی و وضعیت های مختلف ذهنی هم باعث ایجاد عادات غذایی غلط می شود و این مشکل را تشدید می کند.
مطالعات اخیر نشان می دهد که ارتباطی بین استرس و رفلاکس اسید معده وجود دارد و اضطراب و افسردگی هم می تواند اسیدیته را بالا ببرد. خشم و عصبانیت عامل ایجاد نشانه هایی مثل سوزش معده و درد قسمت بالای شکم است بعضی از محققان به این نتیجه رسیده اند که استرس تولید اسید معده را افزایش می دهد که عاملی برای تحریک سوزش معده است.
استرس همچنین تولید موادی که مسئول نگهداری از معده در برابر اثرات اسید هستند را کاهش می دهد. استرس همراه با کلافگی به دلیل سبک زندگی موجود برای کودکان تغییراتی را در بدن ایجاد می کند که همگی عاملی برای رفلاکس اسید معده هستند.
گذراندن مدت زمان طولانی در مدرسه، انجام فعالیت های مداوم و پرتکرار، استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی، فشار زیاد روی نوجوانان، عادات غذایی غلط و مصرف غذاهای مضر را افزایش می دهد، تایم غذایی را به هم می ریزد و به طور کلی غذا خوردن و خوابیدن کودکان دچار مشکل می شود.
بعضی از دلایلی که استرس را افزایش می دهند و اسیدیته را نیز در کودکان بالا می برند، شامل مواردی است که در ادامه ی این بخش از نمناک می خونید:
اقداماتی که باعث می شوند کودک و یا نوجوان این شرایط سخت را بهتر مدیریت کند و کم تر به اسیدیته بدن دچار شود، شامل موارد زیر است: