۱۰ روز پیش

کاهش سطح منیزیم - عامل استرس

کاهش سطح منیزیم - عامل استرس

دلیل اصلی اینکه منیزیم موجود در بدن به عنوان یک کاهنده استرس شناخته می‌شود، این است که این ماده معدنی نقش حیاتی در تنظیم و تعادل سیستم عصبی مرکزی ایفا می‌کند. منیزیم با کمک به تنظیم سطح کورتیزول، هورمون استرس، و همچنین تعدیل فعالیت گیرنده‌های گابا در مغز، به طور موثری می‌تواند به کاهش علائم و پیامدهای منفی استرس کمک کند. به علاوه، این ماده معدنی نقش مهمی در تولید انرژی و عملکرد سیستم ایمنی بدن ایفا می‌نماید که در مواجهه با شرایط استرس‌زا بسیار ضروری است. بنابراین، تامین مناسب منیزیم در برنامه غذایی می‌تواند به طور موثری به مدیریت استرس و بهبود سلامت عمومی کمک کند.

همه چیز در رابطه با منیزیم و نقش حیاتی آن در بدن

منیزیم یکی از املاح ضروری برای هر سلول در بدن شما است. بدن یک فرد بزرگسال حاوی 20-28 گرم منیزیم است که 60% آن در استخوان ها، 26% در عضلات و ماهیچه ها و بقیه در بافت های نرم و مایعات بدن وجود دارد. نیمی از ذخایر منیزیم بدن شما درون سلول های بافت ها و اندام ها و نیمی دیگر به صورت ترکیب با کلسیم و فسفر در استخوان ها قرار دارد. تنها 1% از منیزیم بدن شما در خون یافت می شود. بدن شما برای حفظ سطح ثابت منیزیم خون، بسیار سخت کار می کند. بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن برای فعالیت خود به منیزیم نیاز دارند، زیرا منیزیم باعث حفظ فعالیت طبیعی ماهیچه ها و اعصاب، ضربان منظم قلب و استحکام استخوان ها می شود. همچنین منیزیم در متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین نقش دارد.

منابع غذایی و دریافت:

منیزیم در بسیاری از غذاها به مقدار فراوان یافت می شود و یک رژیم غذایی معمول در صورت انتخاب درست غذاهای مصرفی می توان مقدار کافی آن را تامین کرد . منابع غذایی خوب منیزیم عبارتند از :دانه ها ، مغزها، آجیل ، سبزیجات برگی شکل مثل کلم ، اسفناج و ... ، غلات سبوس دارو حبوبات مثل لوبیا و سویا و... . تصفیه کردن غلاتی مانند آرد گندم و برنج و فرآیند غذاها مانند شکر، سبب از بین رفتن املاح از جمله منیزیم می شود.

منیزیم

مواد غذایی حاوی منیزیم

نقش منیزیم در بیماری های رایج:

منیزیم و فشار خون:

منیزیم درتنظیم فشار خون نقش مهمی را ایفا می کند. رژیم های غذایی که حاوی مقدار زیادی سبزی و میوه باشند منیزیم و پتاسیم را در حد کافی تأمین کرده و باعث کاهش فشار خون بالا می شوند . مطالعات نشان می دهد دریافت زیاد منیزیم ، پتاسیم و کلسیم و دریافت کم چربی و سدیم در برنامه ها و رژیم غذایی تأثیر زیادی در کاهش فشار خون بالا دارند.

بنابراین توصیه می شود با دریافت کافی منابع حاوی منیزیم از وقوع فشار خون بالا پیشگیری وآن را کنترل کنید.

منیزیم و بیماری های قلبی- عروقی:

دریافت کم منیزیم ، باعث اختلال در ریتم قلبی و بروز حملات و سکته های قلبی می شود. مطالعات انجام شده در بیمارانی که به سکته ی حاد قلبی مبتلا شدند که استفاده فوری از منیزیم پس از سکته ی قلبی سبب کاهش مرگ و میر بیماران می شود.

منیزیم و کاهش بیماری استرس:

افزایش منیزیم، مغز و ماهیچه ها رو آروم میکند و به تقویت استخوانها و گردش خون صاف نیز کمک میکند. یک کارشناس تغذیه میگوید:استرس، خواب بی کیفیت، یبوست، اسپاسم های عضلانی، سر درد و میگرن از نشانه های رژیم غذایی با کمبود منیزیم می باشد. Chevalley همچنین میگوید خوردن مواد غذایی با میزان منیزیم بالا از جمله کلم پیچ، دانه کدو تنبل، اسفناج، چغندر و موز براتون مفیده و همچنین حموم کردن روزانه با یک فنجان نمک معدنی و نوشیدن جرعه ای چای قرمز به بالا رفتن منیزیم شما کمک میکنه.