۱۵ روز پیش

بوی بد دهان ممکن است نشانه ابتلا به دیابت باشد

بوی بد دهان ممکن است نشانه ابتلا به دیابت باشد

اولین و مهم‌ترین شناسایی‌کننده مشکلات در هر بخش از بدن، خود فرد است. به عنوان مثال، با یک آزمایش ساده می‌توان به راحتی متوجه شد که آیا فرد به بیماری دیابت مبتلا است یا خیر. بوی دهان یکی از نشانه‌های اصلی ابتلا به این بیماری است که فرد قادر به تشخیص آن خواهد بود. بنابراین، آگاهی و توجه فرد به علائم و نشانه‌های بدن خود نقش حیاتی در شناسایی به موقع مشکلات پزشکی ایفا می‌کند.

بوی بد دهان ممکن است نشانه ای از دیابت باشد

بوی نامطبوع دهان می تواند برای خود فرد و همچنین اطرافیان وی آزاردهنده باشد. اگرچه بوی بد دهان دلایل متعددی دارد و باید آن را بررسی کرد، اما طبق اطلاعات سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها، نوع خاصی از بوی دهان وجود دارد که می تواند نشانه مشکلات مربوط به دیابت باشد. در این صورت، فرد باید سریعا این موضوع را پیگیری کند، زیرا این بو می تواند اولین علامت ابتلا به دیابت باشد. در این مقاله از نمناک، جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه خواهد شد.

بوی شیرین یا بویی شبیه به میوه در دهان می تواند سیگنال دیابت باشد

طبق اطلاعات موجود، بویی شبیه به بوی میوه یا بوی شیرین در دهان می تواند نشان دهنده مشکلات جدی دیابت باشد که این وضعیت در بین افراد مبتلا به دیابت نوع یک رواج بیشتری دارد. البته که بیماران دیابت نوع دو هم می توانند به این وضعیت دچار شوند اما در هر صورت فرق ندارد که چه نوع دیابتی داشته باشید. زمانی که این علامت را دارید باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید و بدون خجالت موضوع را مطرح کنید.

بوی دهان دیابتی ها

بسیاری از افراد از ارتباط بین بوی بد دهان و سطح قند خون خود آگاه نیستند اما این بوی ناشناخته زمانی اتفاق می افتد که سطح کتون در بدن به خاطر دیابت افزایش پیدا می کند و هنگامی که بدن نتواند برای سلول ها و تبدیل قند خون به انرژی به اندازه کافی انسولین داشته باشد، کبد برای انرژی بدن چربی می سوزاند و اسید هایی به نام کتون را به عنوان بخشی از فرآیند تولید می کند که افزایش سطح کتون ها وضعیت خطرناکی را در بدن به وجود می آورد و باعث تغییر بوی دهان شده و در کنارش علامت های دیگر را هم به وجود می آورد.

بوی بد دهان تنها علامت وضعیت خطرناک دیابت نیست

در کنار اقداماتی که در بالا نام بردیم، علائم دیگری هم هستند که نشان دهنده مشکلات دیابت می باشند که شامل تکرر ادرار و تشنگی هستند. اگر درمان نشوند، ممکن است علائم جدی تر مانند حالت تهوع و استفراغ، تنفس عمیق یا خیلی سریع، سر درد، قرمز شدن صورت، خستگی، سفتی عضلات یا دل درد را به وجود بیاورند.

اولین علائم دیابت

دو عامل مشخص و افزایش خطر ابتلا

بعضی از عوامل هستند که خطر را در صورت ابتلا به دیابت افزایش می دهند که یکی از آنها بیماری و دیگری استفاده نکردن از آمپول انسولین است. سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها توضیح می دهد که بیمار بودن و همزمان ابتلا به دیابت روی اشتها اثر می گذارد.

مقدار قند غذایی که می خورید را تغییر می دهد و باعث می شود که شما نتوانید سطح قند خون خود را مدیریت کنید؛ همچنین فراموش کردن استفاده از آمپول انسولین به هر دلیلی، می تواند باعث شود که سطح انسولین از حد تعادل خارج شود.

چگونه مشکل جدی را تشخیص دهیم؟

برای این که از وضعیت اورژانسی جلوگیری کنید، پیشنهاد می کنیم که برای مشخص شدن وضعیت سطح کتون ها آزمایش خون بدهید. مخصوصاً اگر بیمار هستید، این کار را انجام دهید یا اگر قند خون بالایی دارید، به پزشک مراجعه کنید.

هر 4 الی 6 ماه این آزمایش را انجام دهید؛ مخصوصاً اگر علائم بالا را داشتید. اگر متوجه شدید که سطح کتون ها در بدن تان متوسط یا زیاد هستند، حتماً سریعا به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر هر کدام از علائم مثل بوی میوه در دهان، تنگی نفس، استفراغ، قند خون بالای 300 را داشتید به پزشک مراجعه کنید.