کاکتوس، اگرچه ممکن است در ذهن انسان به عنوان گیاهی بدبو، خاردار و متعلق به مناطق بیابانی تداعی شود، اما واقعیت این است که این گیاه دارای گل و میوه ای با خواص درمانی و زیبایی شناختی قابل توجهی است. به طور مشخص، محصولات حاصل از کاکتوس می توانند در درمان بیماری ها، ارتقای زیبایی و همچنین بهبود تناسب اندام افراد نقش موثری ایفا کنند. این ویژگی های مثبت کاکتوس، آن را به گیاهی جالب و قابل توجه در عرصه های مختلف پزشکی و زیبایی شناختی تبدیل می کند.
کاکتوس ها عضو خانواده گیاهی ساکشن هستند و بیش از 2000 نوع مختلف آنها وجود دارد که در اشکال و اندازه های متنوعی رشد می کنند. این گیاهان در آب و هوای گرم و آفتابی به خوبی شکوفا می شوند و رشد می کنند، و برخی از گونه های کاکتوس حتی می توانند در داخل خانه کاشته شوند و رشد کنند، زیرا به نور کمی نیاز دارند. انواع خاصی از کاکتوس وجود دارند که در شرایط مناسب، گل های فصلی خودشان را تولید می کنند. همانند خود کاکتوس ها، گل های آنها نیز در رنگ ها، اشکال و اندازه های متنوعی وجود دارند.
هرچند به نظر بعید می رسد که یک گیاه خاردار مانند کاکتوس بتواند چنین گل های زیبایی بدهد، اما شما می توانید با چند راهنمایی و ترفندی که در متن زیر آورده ایم، گل کاکتوس خودتان را ببینید.
1. گیاهی را انتخاب کنید که قبلا گل و میوه می داده و از آنهایی که قدیمی و پیر هستند که گل بدهند، خودداری کنید.
2. گیاهان را در گلدان های متوسط که حاوی مقادیر مساوی از خاک، شن، ماسه و برگ هستند، بگذارید. از آنجایی که چندین نوع از کاکتوس وجود دارند، به دستورالعمل های کاشت برای هر نوع خودشان مراجعه کنید.
3. به طور مرتب در زمان های خاص آب بدهید. اما از آبیاری زیاد اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث رشد بیش از حد کاکتوس، بدون اجازه دادن به گل دادن گیاه شود.
4. از ماه اسفند تا آبان یک زمان خوب برای گل دادن گیاهان است، باید در طول این مدت به طور منظم آبیاری کنید تا ¼ اینچ از خاک خیس شود.
5. از آبیاری یا افزودن کود از ماه آبان تا اسفند اجتناب کنید، زیرا ممکن است گیاه به خواب برود و باید در شرایط مشابه در محیط طبیعی خود درآید. حتما گیاه را در جایی که درجه حرارتی بیش از 50 درجه فارنهایت در شب ندارد قرار دهید و در طول روز حداقل 5 ساعت نور خورشید دریافت کند.
7. زمانی که شکوفه ها در بهار ظاهر می شوند، شروع به آبیاری کنید و این کار را تا آخر مرداد ادامه دهید، آبیاری را در ماه شهریور تا زمانیکه فصل خفتگی شروع شود، کم کنید.
اکثر ما ترجیح می دهیم که از کاکتوس ها به دلیل طبیعت سختشان دور بمانیم، اما آنها یکی از گیاهان قابل توجهی هستند که دارای مزایای بهداشتی و زیبایی هستند. انواع مختلفی از کاکتوس ها وجود دارند که هر کدام دارای مزایای بهداشتی و زیبایی خاصی هستند که برخی از آنها را در ادامه این بخش از سلامت نمناک آورده ایم.
گل کاکتوس دارای خواص ضد التهابی است. عصاره گل کاکتوس می تواند خطر التهاب را در شرایط مختلف پزشکی، از جمله دیابت کاهش دهد.
انواعی از کاکتوس به نام اپونتیا در مصر زندگی می کنند. آنها به عنوان یک عامل ضد التهابی و ضد دیابتی در طب سنتی استفاده می شوند. عصاره های الکل از گل کاکتوس دارای خواص ضد درد و اثرات ضد التهابی بالقوه ای هستند.
مطالعات خاصی نشان می دهند که عصاره های گیاهی، دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد اوکروجنیکی است.
از مزایای زیبایی گل کاکتوس می تواند به خواص آنتی اکسیدانی قوی آن نسبت داده شود. این آنتی اکسیدان ها پوست شما را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. بنابراین از نشانه های پیری مانند خطوط، چین و چروک ها جلوگیری می کنند.
عصاره گل کاکتوس به عنوان یک ماده در محدوده محصولات مراقبتی از پوست مورد استفاده قرار می گیرند. آنها در حفظ رطوبت طبیعی پوست و جلوگیری از رطوبت از سطح پوست کمک می کنند. به خاطر خواص آنتی اکسیدانی و آنتی هیستامینی آنها شناخته شده اند.
در کشور ما میوه های زیادی پرورش پیدا می کنند. میوه هایی که اغلب برای ما نام آشنا هستند اما دربین میوه هایی که به کشور وارد می شوند، تعدادی وجود دارند که شاید نامشان را نیز نشنیده باشیم. میوه های عجیب و غریب با طعم های مختلف که شاید به مزاجتان خوش نیایند. اما دارای خواص درمانی منحصر بفرد و اعجاب انگیزی باشند. یکی از این میوه ها کاکتوس است که در ایران به آن گلابی خاردار یا انجیر کاکتوس می گویند.
میوه کاکتوس، همان گل این میوه زیبای مناطق بیابانی است و به شکل بیضی و به رنگ قرمز بنفش است. سطح آن از خارهای ریزی پوشیده شده که اگر پوست زبر و ضخیم آن در زمان مصرف جدا نشود، ناراحتی هایی را در گلو، مری و معده می تواند ایجاد کند. این میوه همان گل کاکتوس است که اکثر افراد فقط به ظاهر خشک و تیغ دار آن توجه می کنند و از گنجینه های ارزشمند درون آن بی خبرند.