تحقیقات علمی و پزشکی در این زمینه به وضوح نشان می دهند که میان رژیم غذایی فرد و خطر ابتلا به سکته قلبی ارتباط مستقیم و معنی داری وجود دارد. بر اساس شواهد موجود، اتخاذ یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند نقش بسزایی در حفظ و ارتقای سلامت قلب و سیستم گردش خون ایفا کند. این امر به ویژه در پیشگیری از بروز مشکلات و بیماری های قلبی-عروقی از اهمیت به سزایی برخوردار است.
عوامل متنوعی باعث ایجاد سکته قلبی می شوند که از جمله آن ها می توان به کلسترول بالای خون، مصرف دخانیات، اضافه وزن و عمدتاً سبک های نادرست زندگی اشاره کرد. بنابراین با تغییر سبک زندگی و استفاده از غذاهای مفید می توان از بروز سکته قلبی پیشگیری کرد. در این مطلب در مورد ضرورت ها و محدودیت های تغذیه ای در سکته قلبی اطلاعات بیشتری ارائه شده است.
حمله قلبی،مرگ بخشی از عضله قلب در اثر کاهش خون رسانی به عضله قلب است.و معمولا به این دلیل است که در عروق کرونری که مسئول تامین خون عضله قلب هستند،یک لخته خون باعث انسداد (ترومبوز کرونر) آن میشود.در نتیجه بخشی از عضله قلب می میرد،و در این موقع، بیمار احساس درد قفسه سینه و بی ثباتی الکتریکی در بافت عضله قلب را تجربه میکند. نام دیگر حمله قلبی، سکته قلبی و ترومبوز عروق کرونر (انفارکتوس = فرآیندی که در آن بخشی از بافت قلب بعلت نرسیدن خون میمیرد.)اگر عروق ناگهان باریک شوند مثل اسپاسم، خونرسانی به قلب نیز می تواند ضعیف شود. معجون دوستدار قلب دنبال اسامی گیاهان خاص نباشید؛ قرن ها است که سیر، لیمو و زنجبیل در درمان اغلب بیماری های مزمن به کار گرفته شده است. بنابراین با ترکیب آن ها می توان به یک معجون فوق العاده برای درمان این مشکل دست یافت. تنها به این موارد نیاز دارید: هشت حبه سیر هشت عدد لیمو زنجبیل (به اندازه پنج سانتی متر از یک زنجبیل متوسط)
سه و هفت دهم لیتر آب لیموها را شسته و به چند قسمت کوچک برش دهید. یادتان باشد که پوست لیمو را نیز حتما جدا کنید. پوست سیر را نیز جدا کنید. تمام لیمو ها، سیرها و زنجبیل را داخل مخلوط کن ریخته و تا زمانی که یک مخلوط یکدست و نرم حاصل نشده هم بزنید. نباید هیچ قسمتی مخلوط نشده از ظرف بیرون آید. حالا آن مخلوط را داخل ظرفی بزرگ ریخته و آب را به آن اضافه کنید تا کاملا جوش بیاید. زمانی که این محلول کاملا جوشید زیر آن را خاموش کرده و مدتی صبر کنید تا خنک شود. سپس محلول را در بطری های درب دار ریخته و آن ها را داخل یخچال نگهداری کنید. برای اینکه اثر جادویی این محلول را ببینید، هر روز صبح ناشتا یک لیوان کوچک از آن را بنوشید. این معجون علاوه بر باز کردم شریان های اصلی شما می تواند سلامت کلی بدن شما را نیز بهبود دهد. بنابراین برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی این نوشیدنی را هر روز صبح نوشیده و در کنار آن نیز کمی ورزش کنید تا خیالتان از بابت بیماری های قلبی راحت باشد. نوشابه ممنوع! مطالعه ای که 2,564 شرکت کننده داشته، نشان می دهد افرادی که هر روز نوشابه رژیمی می نوشند، در مقایسه با افرادی که اصلا سراغ این نوشیدنی ها نمی روند، 48 درصد بیشتر در خطر حمله قلبی و سکته هستند. حتی وقتی دیگر مولفه های موثر احتمالی، مانند ابتلا به سندرم مربوط به متابولیسم یا سابقه بیماری قلبی کنترل شدند، باز هم همین نتیجه به دست آمد. البته، این مطالعات فقط همایندی و همبستگی را نشان می دهند و معلوم نیست که رابطه علت و معلولی در کار باشد. برای رسیدن به نتیجه قطعی، مطالعات بیشتری مورد نیاز است، با این حال، دانستنش بد نیست!
شکلات مفید است یا مضر؟ برخی مطالعات نشان داده اند که خوردن شکلات تلخ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و نیز سکته را کاهش می دهد. مطالعه ای بر روی 44,000 شرکت کننده نشان می دهد افرادی که هر هفته شکلات تلخ می خورند، 22 درصد کم تر از افرادی که اصلا شکلات نمی خورند، در معرض چنین بیماری هایی هستند. مطالعه دیگری نشان داده افرادی که در روز مقدار کمی شکلات تلخ می خورند (حدود 6- 7 گرم در روز) دارای مقدار کم تری از نوعی پروتئین در خون خود هستند که با التهاب مرتبط است. همچنین سایر مطالعات نشان می دهند که مصرف شکلات، فشار خون را پایین می آورد، از تشکیل پلاک در رگ ها جلوگیری می کند و جریان خون را بهبود می بخشد. اما چرا شکلات این همه مفید است؟ به گفته محققین، فواید شکلات از فلاونوئیدها است، ترکیباتی در شکلات که از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کند. این ترکیب ها در شکلات تلخ به وفور وجود دارند. همچنین شکلات تلخ به بازداری آنزیم اِی.سی.ایی کمک می کند که در تنظیم جریان خون سهم دارد. غیرفعال سازی آنزیم ای.سی.ایی، فشار خون را کاهش می دهد و برخی از داروهای فشار خون به طور خاص همین آنزیم را نشانه می روند.
از چه غذاهایی باید پرهیز کنیم ؟
گوشت و فرآورده های آن، لبنیات پرچربی و کره ، دارای مقادیر زیادی نوعی چربی هستند که باعث افزایش سطوحLDL ( کلسترول ) درخون می شوند. در بیماریهای قلبی مصرف این غذاها را باید به حداقل رساند.
همچنین مصرف کیک و بیسکویت به علت نوع چربی به کار رفته در آنها، سبب افزایش سطحLDL (کلسترول ) می شود .
انواع غذاها و سوپ های آماده ی مصرف و یا کنسرو شده ، غذاهای بیرون از منزل ، سوسیس و کالباس و گوشت های نمک سود شده و کلا" گوشت و فرآورده های آن و همچنین تنقلات شور سرشار از نمک ( سدیم کلراید) هستند. دریافت زیاد سدیم با فشار خون بالا ارتباط دارد که از عوامل خطر موثر در بروز بیماری قلبی است. کاهش مصرف این نوع غذاها و نمک طعام سر سفره به کاهش فشار خون کمک می کند.