مشکلات مربوط به مو بسیار متنوع و متعدد هستند و هر یک از این مشکلات دلایل و علل خاص خود را دارند. علاوه بر این، برخی نشانههای نگرانکننده در مو ممکن است وجود داشته باشد که در صورت مشاهدهی آنها، انجام آزمایش خون ضروری است تا علت اصلی این مشکل شناسایی و درمان مناسب آن تجویز شود. بررسی دقیق وضعیت مو و علائم همراه آن میتواند در تشخیص به موقع و درمان مؤثر این مشکلات کمک شایانی نماید.
اگثر افراد با ریزش 50 الی 100 عدد تار مو در طول روز مواجه هستند که کاملاً طبیعی است؛ اما اگر موهایتان خیلی نازک شده یا الگوی ریزش مو پیدا کرده اید، ممکن است به خاطر ژنتیک یا دلایل دیگر باشد.
بهتر است به پزشک مراجعه کنید و آزمایش خون بدهید. در واقع آزمایش خون می تواند علت ریشه ای این وضعیت را در شما مشخص کند؛ مخصوصاً اگر هیچ دلیل ژنتیکی پشت قضیه وجود نداشته باشد.
اگر احساس کردید که سایز فولیکول های مو کاهش پیدا کرده یا ریزش موی ناگهانی دارید که بخاطر ژنتیک یا مصرف دارو های خاص نیست، به متخصص پوست مراجعه کنید یا آزمایش خون بدهید. شاید این اتفاق به خاطر مشکلاتی مثل بارداری، اختلالات تیروئید، کم خونی، بیماری های سیستم ایمنی، سندروم تخمدان پلی کیستیک یا وضعیت های پوستی رخ داده اند.
ریزش دسته ای موها نشان دهنده مشکل در سیستم ایمنی است. بعضی از خانم ها ممکن است متوجه شوند که موهای شان به صورت دسته ای می ریزد که احتمالاً نشان دهنده بیماری خود ایمنی ژنتیکی می باشد که در آن سیستم ایمنی به فولیکول های مو حمله می کند. وقتی که چنین اتفاقی می افتد، ریزش مو افزایش پیدا کرده و شکل مو به طور کل تغییر می کند. البته میزان ریزش مو در افراد مختلف متفاوت است.
در بعضی از موارد نادر ممکن است که فرد کل موهای سرش را از دست بدهد و دچار یک وضعیت غیرقابل پیشبینی شود. دلیل زیاد دیگری هم برای ریزش مو وجود دارد که شما باید آزمایش بدهید. آزمایش خون می تواند تعیین کند که آیا مشکل سیستم ایمنی هست یا خیر.
درست است که ممکنِ مشکل سیستم ایمنی باعث ریزش موی شدید شود اما مشکلات دیگری مانند فقر آهن هم باعث ریزش شدید مو خواهد شد که در آن فولیکول ها آسیب دیده و ضعیف می شوند. اختلالات تیروئیدی، سندروم تخمدان پلی کیستیک و بارداری هم جزء عواملی هستند که باعث ریزش موی شدید می شوند که باید ازمایش بدهید تا متوجه شوید که علت کدام است.
می توانید علت اصلی ریزش مو را پیدا کنید و درمان های اصلی را در پیش بگیرید. پزشک می تواند علت زمینه ای را مشخص کند و با درمان هایی که برایتان اعمال می کند، کاری کند که مو دوباره به حالت طبیعی خودش رشد کند.
اگر مشکل شما بیماری های خود ایمنی باشد، احتمالاً پزشک تزریق کورتیکواستروئید یا استروئید های موضعی را که یک نوع داروی ضد التهاب هستند؛ برایتان تجویز می کند یا حتی ممکن است به شما توصیه کند که تغییرات رژیمی یا مکمل آهن را در پیش بگیرید.