۲ ماه پیش

بهبود طعم و محبوبیت غذاهای نامطلوب

بهبود طعم و محبوبیت غذاهای نامطلوب

غذاهای نامطلوب از لحاظ سلامت، اغلب طعم و مزه ای جذاب تر و دلپذیرتری نسبت به انواع غذاهای سالم و مغذی دارند. با این وجود، دلایل مهم تری وجود دارد که موجب محبوبیت بیشتر غذاهای ناسالم در میان مردم می شود. این دلایل شامل سهولت و سرعت بیشتر در تهیه این نوع غذاها، قیمت مناسب تر، تأثیر اعتیادآور برخی مواد موجود در آنها و تبلیغات گسترده و تأثیرگذار صنایع غذایی است که باعث ایجاد تمایل و گرایش بیشتر افراد به سمت مصرف این دسته از محصولات می شود.

چرا ما به طور غریزی به غذاهای ناسالم و فست فودها بیشتر گرایش داریم؟ این سوال ممکن است برای بسیاری از افراد مطرح شده باشد. با وجود آگاهی از مضرات برخی از این غذاها، همچنان به مصرف آنها علاقه مندیم. غذاهای ناسالم به دلیل داشتن شکر و نگهدارنده های مصنوعی، طعم لذیذی دارند و در نتیجه احساس رضایت را در بدن ایجاد می کنند. غذاهای سرخ شده، برگرها و چیپس ها از جمله ناسالم ترین مواد غذایی هستند که مصرف آنها به بدن آسیب می رساند. در این مقاله، قصد داریم به بررسی برخی از دلایل گرایش به مصرف غذاهای نامطلوب بپردازیم.

فست فود

خوشمزه بودن در یک کلام

غذاهای ناسالم خوشمزه تر هستند زیرا شکر بیشتری در آن ها به کار رفته است. رنگ های افزودنی هم طعم خوبی دارند. شکر کریستال های بسیار ریزی دارد که طعم مطبوعی به غذا می دهد. کالری این غذاها بالا است اما سطح ویتامین، مواد معدنی و فیبر در آن ها پایین می باشد. در نتیجه مقوی نیستند. مواد غذایی سرخ شده هم از مواد غذایی بدون مزه، بدون نمک و بدون روغن طعم بهتری دارند و در نتیجه ما به آن ها تمایل بیشتری نشان می دهیم.

یکی از علل محبوبیت غذاهای مضر، ظاهر این غذاهاست. معمولاً روی ظاهر این غذاها بیشتر کار می کنند تا جذابیت بالاتری پیدا کنند. این مواد غذایی مثل پیتزا معمولاً رنگ و لعاب خوبی دارند و افراد زیادی به ظاهر آن ها جذب می شوند.

علاقه به فست فود

برنامه ریزی نداشتن برای مصرف بالای این غذاها

از آنجایی که افراد در طول روز به دلیل مشغله ها دسترسی زیادی به غذاهای خانگی ندارند، در نتیجه ترجیح می دهند از این غذاهای آماده استفاده کنند. از طرفی خوردن این غذاها راحت تر است و بیشتر از آن مصرف می کنند که همین باعث می شود که تمایل آن ها به غذای مضر افزایش پیدا کند.

تاثیر روحیه

زمانی که ما دچار استرس باشیم، بدن مان هورمونی به نام کورتیزول آزاد می کند. کورتیزول محتوای قند و شکر را در خون افزایش می دهد. بدن برای این که بتواند شرایط را بهبود ببخشد، سعی می کند از غذاها به عنوان عامل انرژی استفاده کند. روحیه منفی هم برای بعضی از افراد عامل گرسنگی است. به این دلیل که آن ها به شکل غیر ارادی تمایل به خوردن زیاد پیدا می کنند که معمولاً میل آن ها به غذاهای مضر است زیرا غذاهای مضر سریع تر و راحت تر درست می شوند و افراد در شرایط بد روحی نمی توانند غذا بپزند.

تاثیر در روحیه

قیمتی نسبتا ارزان تر

غذاهای مضر معمولاً به دلیل ارزان بودن طرفداران زیادی دارند زیرا شما می توانید به هر فست فودی مراجعه کنید و با هر قیمتی یک غذای مضر و ارزان قیمت بخرید. این میان وعده ها معمولاً سدیم بالا و چربی زیادی دارند اما ارزان هستند و به دلیل طعم خوبی هم که دارند، اکثر افراد آن را به سبزیجات تازه و میوه ها ترجیح می دهند.

راحت بودن

غذا های مضر معمولا راحت تر از غذاهای دیگر آماده می شوند. در نتیجه بسیاری از افراد ترجیح می دهند که در روزهای شلوغ از این غذا ها استفاده کنند تا دچار دردسر نشوند. این وعده های غذایی معمولاً خیلی سریع درست می شوند. پس کاملاً طبیعی است که افراد زیادی به آن علاقه داشته باشند.

مصرف راحت

عادت

از آن جایی که غذاهای مضر همه جا در دسترس هستند، راحت و آسان درست می شوند و مزه خوبی هم دارند، در نتیجه بسیاری از افراد برحسب عادت از آن استفاده می کنند که همین مشکل اصلی رو آوردن به این نوع غذاها است. مثلاً بسیاری از ما عادت داریم که در طول روز شکلات بخوریم یا چیپس و پفک استفاده کنیم که باید این عادت مضر را ترک کنیم.