۳ ماه پیش

فرق های کلیدی علائم اومیکرون با نسخه های قبلی کووید-19

فرق های کلیدی علائم اومیکرون با نسخه های قبلی کووید-19

آگاهی از علائم و مشخصات سویه امیکرون ویروس کووید-19 و تفاوت های آن با سویه های قبلی این ویروس می تواند به شهروندان در کاهش اضطراب و ترس ناشی از ابتلا به این سویه جدید و همچنین اتخاذ رویکرد مناسب تر در مقابله با آن کمک شایان توجهی نماید. شناخت دقیق تر ویژگی های سویه امیکرون از جمله علائم شایع، دوره کمون و میزان سرایت پذیری آن در مقایسه با سویه های پیشین، به افراد در درک بهتر ماهیت این سویه جدید و اتخاذ اقدامات پیشگیرانه و درمانی مناسب تر کمک خواهد کرد. این آگاهی می تواند به کاهش تشویش های روانی ناشی از شیوع این سویه و تسهیل مقابله موثر با آن در سطح جامعه منجر شود.

مقایسه علائم کرونای اومیکرون با سویه دلتا

اومیکرون این روزها بیش از هر زمان دیگری در میان مردم شیوع پیدا کرده و در نتیجه سوالات زیادی در مورد آن وجود دارد. مطالعات و تجربیات تا به امروز نشان می‌دهد که اومیکرون قابلیت انتقال بیشتری نسبت به سویه‌های پیشین دارد و در مدت زمان کوتاه‌تری افراد بیشتری به آن مبتلا می‌شوند. علائم این سویه خفیف‌تر از سویه دلتا است، اما متخصصان به خاطر میزان بالای انتقال‌پذیری بر این عقیده هستند که باید بیشتر مراقب بود. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک، تفاوت این دو سویه را بهتر خواهید شناخت.

تفاوت علائم اومیکرون و دلتا

دلتا و اومیکرون هر دو جزء سویه‌ های کرونا هستند که از چین آمده اند که اولین بار در سال 2019 معرفی شدند. دلتا اولین سویه ای بود که سال 2020 در هند شناسایی شد و موج دوم و سخت کرونا را ایجاد کرد اما اومیکرون اولین بار در آفریقای جنوبی گزارش شد. علائم هر دو سویه با یکدیگر یکسان نیست.

کرونا

خستگی و احساس سرما مختص اومیکرون است

متخصصان علائمی مثل خستگی، درد مفصل، احساس سرما و سر درد را چهار علامت اصلی اومیکرون اعلام کرده‌ اند که متفاوت از دلتا است. کاهش حس بویایی و چشایی جزء علائم رایج در دلتا بود که خیلی در اومیکرون دیده نمی شود.

اومیکرون باعث ایجاد مشکلات تنفسی نمی‌ شود

بررسی هایی انجام داده شده است که نشان می دهد؛ اومیکرون یا کووید 19 باعث ایجاد مشکلات تنفسی نمی شود و به جای این که در سیستم تنفسی انتشار پیدا کند، بیشتر گلوی افراد را درگیر می کند. در نتیجه ریه آسیب نمی بیند اما دلتا این گونه نبود و سیستم تنفسی را درگیر می کرد. به خاطر همین، کسانی که به دلتا مبتلا شده بودند، در بیمارستان بستری شدند اما در مورد اومیکرون چنین نیست.

تاثیر سیستم دفاعی و واکسن روی اومیکرون

متخصصان باور دارند که سویه اومیکرون سویه خفیفی است و واکسن یا سیستم ایمنی طبیعی بدن تان، می‌ تواند در برابر آن مقاومت کافی را داشته باشد. البته خطر شیوع در هر دو مورد بالاست اما هنوز هیچ اطلاعات دقیق و مطمئنی وجود ندارد. اومیکرون سویه بسیار جدیدی است و باید در موردش تحقیقات زیادی انجام شود اما کمپانی های واکسن سازی اثر واکسن را برای اومیکرون تایید کرده اند.

واکسن کرونا

چگونه امنیت کافی داشته باشیم؟

اکنون که میزان ابتلا به کرونا افزایش پیدا کرده است، بهتر است که همه دستورالعمل های لازم برای حفظ سلامت بدن را انجام دهیم، ماسک بزنیم، بهداشت را رعایت کنیم و واکسن تزریق کنیم که جزء بهترین راه ها برای مراقبت از خود در برابر عفونت هستند.