این روزها تعداد قابل توجهی از افراد در سراسر جامعه، اقدام به دریافت واکسن مقابله با ویروس کووید-19 نمودهاند. با این حال، برای برخی از شهروندان، این نگرانی همچنان وجود دارد که آیا امکان ابتلا به بیماری کرونا پس از تزریق واکسن نیز وجود دارد. این موضوع مستلزم بررسی و تحلیل دقیق مسائل علمی و پزشکی مربوطه است تا بتوان به درک عمیقتری از چگونگی عملکرد واکسنها و میزان تأثیرگذاری آنها بر پیشگیری از ابتلا به این بیماری همهگیر دست یافت.
گردش ویروس در سراسر جهان افزایش یافته است و افرادی که هنوز واکسن تزریق نکرده اند، در معرض بیشترین خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. افرادی که به طور کامل واکسینه شده اند، در مقایسه با کسانی که واکسن نزده اند، احتمال کمتری برای بستری شدن یا مرگ بر اثر ویروس دارند، اما حتی محافظت بالا و استفاده از واکسن ها هم نمی تواند به طور کامل تضمین کند که شما هیچ وقت به عفونت ناشی از کرونا دچار نشوید. به عبارت دیگر، اگرچه واکسیناسیون کامل می تواند خطر ابتلا به بیماری شدید را کاهش دهد، اما هنوز هم امکان ابتلا به عفونت کووید-19 وجود دارد.
متغیرها هم مدام در حال تغییر هستند و نتایج تحقیقات نشان می دهد که از هر 100 هزار نفری که به طور کامل از ماه آگوست تا سپتامبر واکسینه شده اند، بیشتر از صد نفر آن ها به کرونا مبتلا شده اند. البته نباید فکر کنید که واکسن می تواند کاملا موثر باشد.
برای اینکه از خودتان بیشتر در برابر عفونت ناشی از بیماری کرونا محافظت کنید، متخصصان پیشنهاد می دهند که از تزریق بوستر استفاده کنید. اگر بین 18 تا 39 سال سن دارید و می خواهید هیچ گونه علامت کرونا نداشته باشید و در طولانی مدت هم به این بیماری دچار نشوید، می توانید از واکسن بوستر استفاده کنید.
اگر 40 سال به بالا دارید و می خواهید از بستری شدن و مرگ و میر بر اثر این بیماری جلوگیری کنید، می توانید واکسن بوستر بزنید.
در ماه های اخیر بسیاری از موارد ابتلا به کرونا از نوع واریانت دلتا بودند، برای جلوگیری از ابتلا به واریانت دلتا تزریق دوز سوم واکسن موثر است، تقویت سیستم ایمنی نیز یک فاکتور بسیار مهم است که با واکسن تا حد زیادی تامین می شود.
طبق نظر متخصصان واکسن بوستر برای همه افراد جوان می تواند ضروری تر از واکسن اولیه باشد و حتماً باید تزریق آن ؛ جزء برنامه های روتین تزریق واکسن در کل دنیا قرار بگیرد.
زمانی که صحبت از واکسن بوستر می شود، هدف ما دیگر جلوگیری از بستری شدن نیست، بلکه هدف جلوگیری از ابتلا به بیماری است تا این پاندمی به طور کامل از بین برود.