
بیماری مهلک سرطان که حتی نام آن آشفتگی و اضطراب را در ذهن متبادر میسازد، نشانههایی را در بدن ظاهر میکند که با هوشیاری و دقت میتوان آنها را شناسایی و مهار نمود. بنابراین، آگاهی و شناخت دقیق از علائم این بیماری حائز اهمیت فراوان است. این امر به بیماران و خانوادههای آنها در جهت تشخیص به موقع و اقدامات درمانی مناسب کمک شایانی خواهد نمود.
آگاهی از انواع مختلف سرطان و علائم هشدار دهنده آن ها بسیار مهم است. بسیاری از ما در میان دوستان و اقوام خود افرادی را دیده ایم که به سرطان مبتلا هستند. همان طور که می دانیم، هرچه سرطان زودتر تشخیص داده شود، درمان موثرتری خواهد داشت. بنابراین، شناخت انواع سرطان و توجه به علائم آن ها می تواند نقش حیاتی در بهبود نتایج درمانی ایفا کند.در مجموع، بیش از 100 نوع سرطان وجود دارد که بر اساس سن، جنسیت، نژاد و سبک زندگی متفاوت هستند. برای مثال، سرطان پروستات فقط آقایان و سرطان سینه اکثر خانم ها را درگیر می کند. همچنین، باید توجه داشت که اکثر سرطان ها در مراحل اولیه علائمی ندارند و معمولا فقط با انجام آزمایش می توان آن ها را تشخیص داد.
سرطان پوست غیر ملانوم رایج ترین نوع سرطان است که هر ساله بیش از 10 میلیون نفر را درگیر می کند.
موارد ابتلا به سرطان سینه در سال گذشته برابر با 276 هزار و 480 نفر بوده است.
موارد مبتلا به سرطان ریه در سال گذشته برابر با 228 هزار و 820 نفر بوده است. سرطان ریه معمولاً تا زمانی که پیشرفت نکند، علائمی ندارد و علائم در مراحل آخر سرطان خودشان را نشان می دهند زیرا انتهای ریه عصب زیادی ندارد و فقط زمانی که تومورها به آن ها می رسند، علائم ایجاد می شود.
موارد ابتلا به سرطان پروستات در سال گذشته برابر با 191 هزار و 930 نفر بوده است. سرطان پروستات که در مطلب "سرطان پروستات از اولین نشانه تا آخرین درمان" همه چیز را درباره اش گفتیم گاهی علائم هشدار دهنده ای ندارد. مردان بالای 55 سال که هیچ علایمی ندارند، باید به طور منظم آزمایش بدهند تا هرگونه مشکل را در این ناحیه درمان کنند.
آمار نشان می دهد که افراد مبتلا به سرطان کولورکتال در سال گذشته برابر با 147 هزار و 950 نفر بوده است. این سرطان همیشه با خودش علامت ندارد تا اینکه پیشرفت کند. علائم این سرطان می تواند باعث ایجاد مشکلات دیگر مثل بواسیر یا سندروم روده بی قرار هم بشود.
آمار ابتلا به سرطان ملانوما در سال گذشته برابر با صد هزار و 350 نفر بوده است. از آنجایی که سرطان ملانوما باعث ایجاد تغییرات مشهود روی پوست می شود، بنابراین متخصصان پیشنهاد می کنند در صورت مشاهده هرگونه ضایعه پوستی غیرمعمول به پزشک مراجعه کنید.
موارد ابتلا به سرطان مثانه در سال گذشته، برابر با 81 هزار و 400 مورد بوده است.
سرطان لنفوم در سال گذشته، 77 هزار و 240 نفر را درگیر کرده است.
موارد ابتلا به سرطان کلیه در سال گذشته برابر با 73 هزار و 750 نفر بوده است.
سرطان خون در سال گذشته، 60 هزار و 530 نفر را مبتلا کرده است.
در سال گذشته ؛ 57 هزار و 600 نفر به سرطان لوزالمعده مبتلا شدند.
سرطان تیروئید در سال گذشته؛ 52 هزار و 890 نفر را درگیر کرده است.
سرطان کبد در سال گذشته، 42810 نفر را درگیر کرده است.
سرطان آندومتر یک نوع سرطان رحمی است که روی مخاط رحم اثر می گذارد. متخصصان 65620 مورد جدید در سال گذشته را مبتلا به سرطان آندومتر تشخیص داده اند.
سرطان مغز یکی دیگر از سرطان هایی است که دارای دو نوع ، سرطان اولیه مغز و سرطان متاستاتیک مغز است. فراوانی سرطان مغز با افزایش سن رابطه مستقیم دارد. کسانی که سابقه ملانوم سرطان سینه، ریه و کلیه دارند، بیشتر در معرض خطرند.
سرطان چشم به به دو صورت خوش خیم مانند تراتوم و بدخیم مانند ربدومیوسارکوم ایجاد می شود که در بزرگسالان و در کودکان و در نژاد های سفیدپوست و آمریکای شمالی و اروپایی شیوع بیشتری دارد.
سرطان حنجره (جعبه صدا) بیماری است که در آن سلولهای سرطانی ( بدخیم ) در بافتهای حنجره یافت می شوند. با افزایش سن، احتمال بروز این نوع سرطان هم بیشتر می شود البته مصرف سیگار و الکل، سابقه ابتلا به دیگر سرطان های سر و گردن، استنشاق مداوم اسید سولفوریک، نیکل و آزبست نیز سبب افزایش ابتلا به این سرطان می شود. احتمال ابتلای مردان چهار برابر زنان است.
سرطان دهان شامل سرطان های لب، زبان، گونه ها، کف دهان، قامت سخت و نرم، سینوس ها و حنجره (گلو) می شود، که در صورت عدم تشخیص و درمان زودهنگام، می تواند خطرناک باشند. مصرف دخانیات، جویدن تنباکو، نور خورشید، الکل و افزایش سن ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد. با کلیک روی مطلب "چه نوع زخمی از نشانه های سرطان دهان است؟" در این مورد اطلاعات مهمی کسب خواهید کرد.
سرطان تخمدان یکی دیگر از سرطان های شایع در زنان است. سرطان اپی تلیال، سرطان بوردرلاین و سرطان سلول های زاینده از انواع سرطان تخمدان هستند. از دلایل ایجاد سرطان تخمدان می توان به وراثت، مصرف غذا های چرب، یائسگی، بلوغ زودرس، مصرف قرص ضدباروری اشاره کرد.
شایع ترین سرطان در مردان بیست تا سی و پنج ساله است که بسته به این که در چه بافت سلولی به وجود بیاید، به دو نوع سمینوما و غیرسمینوما تقسیم می شود.
این نوع سرطان یک سرطان قابل درمان است که به دلیل چاقی، دیابت، فشار خون، نازایی، نامنظم بودن، عادت ماهانه، یائسگی دیررس، ابتلا به سرطان های دیگر ایجاد می شود و خطر ابتلا با افزایش سن زیاد می شود.
در رده بندی شایع ترین سرطان ها در رتبه چهارم است و انواع مختلفی مانند کارسینوم سلول – سنگفرشی، بافت غدد اندوکارسینوم دارد. سیگار کشیدن، سیستم ایمنی ضعیف بدن، استفاده از قرص ضدبارداری خوراکی، شروع رابطه جنسی از سنین پایین، ویروس شانس ابتلا به این سرطان را بیشتر می کند.
سرطان پانکراس هفتمین عامل مرگ ناشی از سرطان در سال 2013 بوده و در زنان شایع تر است. سرطان آدنوکارسینومای و سرطان تومور های درون ریز پانکراس از انواع این نوع سرطانند.
چنانچه پیش از این در بخش بهداشت و سلامت نمناک خواندید سرطان معده در آسیایی ها، جزیره نشین های اقیانوس آرام، اسپانیایی ها و آمریکایی های آفریقایی تبار و در آقایان شایع تر است و انواع مختلفی مانند سرطان غدد لنفاوی، تومور های stromal معده ای و روده ای، تومور های Carcinoid دارد.
این سرطان عموما در افراد بالای 65 سال بروز می کند و در زنان شایع تر از مردان است. آدنوکارسیون، آدنوکارسینوم پاپیلاری از شایع ترین نوع هستند. چاقی، وراثت، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سبب افزایش ابتلا به این نوع سرطان می شوند.
معمولا تومورهای استخوانی در استخوان های دراز دست ها و پاها، اطراف زانو ها و شانه ها بروز می کند و در مردان شایع تر است. کیست استخوانی استئوکندروم، تومور ژانت سل، انکندروم، دیسپلاژی فیبرو، میلوم مولتیپل، ستئوسارکوم، سارکوم یوینگ، کندروسارکوم از انواع این سرطان هستند.