۱۳ روز پیش

قلب بزرگ مرد میانسال + عکس

قلب بزرگ مرد میانسال + عکس

مردی میانسال با شکایت از دردهای شدید در قفسه سینه خود به پزشک مراجعه کرده بود. این بیمار به طرز شگفت انگیزی دارای قلبی بسیار بزرگ و عظیم الجثه بود، امری که موجب حیرت و تعجب پزشکان معالج وی گردید. این موضوع نشان دهنده وضعیت ناهنجار و غیرعادی سلامت قلبی این فرد میانسال بود که پزشکان را وادار به بررسی دقیق تر و اتخاذ تدابیر درمانی مناسب جهت مدیریت این شرایط پزشکی پیچیده نمود.

قلب بزرگ و غول پیکر در مرد میانسال

به گفته متخصصان، اندازه معمول قلب انسان می تواند فضایی کمتر از 50 درصد از عرض قفسه سینه را اشغال کند. اما در مورد این مرد میانسال، قلب بزرگ و غول پیکر او بسیار بالاتر از این درصد از سینه را به خود اختصاص داده است. این ویژگی قلب بزرگ در این مرد میانسال می تواند نشانه ای از سلامت قلبی و عملکرد مطلوب آن باشد. همچنین، این اندازه بزرگ قلب می تواند به عنوان یک ویژگی منحصر به فرد و متمایز در این فرد در نظر گرفته شود.

براساس گزارش لایو ساینس، پزشکان با تصویربرداری های مکرر از قفسه سینه این بیمار دریافتند دهلیز سمت راست قلب وی، یکی از چهار حفره قلبی، به شدت بزرگ شده است.

به دلیل بزرگ شدن دهلیز، نسبت قلبی سینه ای این مرد به 0.82 رسیده بود. این نسبت براساس پهنای قلب در برابر پهنای قفسه سینه به دست می آید. به بیانی دیگر قلب این مرد 82 درصد از فضای عرضی درون قفسه سینه او را اشغال کرده است. نسبت عادی قلب به قفسه سینه باید 0.5 باشد، یعنی قلب باید کمتر از 50 درصد از عرض فضای درون قفسه سینه انسان را اشغال کند.

قلب بزرگ

قلب بزرگ و غول پیکر در سینه یک مرد 57 ساله

به گفته محققان کلینیک کلیولند در اوهایو، دهلیز راست قلب مسئولیت دریافت خونی را دارد که از بدن به سمت قلب بازگشته است و خون از این دهلیز به درون حفره پایینی که بطن راست نام دارد فرستاده می شود و پس از آن نیز از این بطن به سوی ریه ها می رود تا اکسیژن دریافت کند.

پزشکان احتمال می دهند بزرگی قلب در این مرد مادرزادی بوده است، با این همه عوامل زیادی می توانند به بزرگ شدن دهلیز قلب منجر شوند. برای مثال شرایطی که باعث جریان بیش از اندازه خون در قلب شود باعث بزرگتر شدن دهلیز خواهد شد زیرا این حفره با افزایش میزان خون به فضای بیشتری برای گنجاندن خون اضافه نیاز خواهد داشت.

مشکلاتی در عروق خونی درون قلب از جمله سوراخ شدن یا باریک بودن دریچه تریکوسپید یا دریچه ریوی و ایجاد سوراخ میان حفره های قلبی می توانند به افزایش جریان و فشار خون درون قلب و در نهایت به بزرگ شدن دهلیز راست قلب منجر شوند. در چنین شرایطی جریان خون درون بدن مختل شده و منجر به تورم شدید اندام های پایینی بدن خواهد شد. این رویداد همچنین خطر لخته شدن خون و انتقال آن به ریه یا قلب را نیز در پی دارد.