
محققان و متخصصان تغذیه بارها بر اهمیت کاهش مصرف چربی های اشباع و حیوانی، به ویژه گوشت قرمز و محصولات فرآوری شده آن، تأکید کرده اند. آنها توصیه می کنند که این منابع چربی را با گزینه های سالم تر مانند روغن زیتون، مغزها و سبزیجات جایگزین کنیم. این امر می تواند نقش مهمی در بهبود سلامت و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با رژیم غذایی ایفا کند. پژوهش ها نشان داده اند که چنین تغییری در الگوی مصرف مواد غذایی می تواند فواید قابل توجهی برای سلامتی به همراه داشته باشد.
بدون شک یکی از عوامل اصلی ابتلا به دیابت، تغذیه نامناسب است. از همان کودکی، تمایل به مصرف غذاهای چرب، شور، برشته، سرخ شده و دودی شکل می گیرد و ذائقه ما را می سازد. این عادت غذایی در دوره های بعدی زندگی نیز ادامه پیدا می کند و تغییر آن دشوار می شود. بنابراین، ریشه ابتلا به دیابت از همان دوران کودکی در بدن ما شکل می گیرد.
نمک و روغن که هر دو در ردیف متهم اول غذاهای پر ضرر قرار دارند، سهم زیادی را در ایجاد بیماری های پنهان و خطرناک بازی می کنند. خطری که امروز با نام غذاهای حاوی چربی های اشباع و ترانس از آن نام برده می شود.
مصرف محصولات دامی، مثل گوشت قرمز و مرغ، خطر ابتلا به دیابت را به طرز چشم گیری بالا می برد. نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد، کسانی که میزان بیشتری چربی های اشباع شده و حیوانی استفاده می کنند، دوبرابر بیشتر از کسانی که کمتر از این مواد استفاده می کنند، در معرض ابتلا به دیابت نوع دو هستند. محققان دانشگاه روویرا آی ویرگیلی، واقع در تاراگونای اسپانیا، ارتباط میان مصرف چربی و خطر ابتلا به دیابت نوع دو را ارزیابی کردند. این گروه تحقیقاتی 3،349 مورد که اساساً مبتلا به دیابت نبوده اند، ولی در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی بودند، را مورد بررسی قرار داد.