
کلسترول یک ترکیب چربی شبیه به موم است که در جریان خون شما تجمع می یابد. این نکته جالب توجه است که تجمع و انباشت کلسترول در عروق خونی می تواند منجر به بروز بیماری هایی گردد که به طور قابل توجهی زندگی شما را تحت تأثیر قرار خواهد داد. به طور کلی، افزایش سطح کلسترول در بدن یکی از عوامل خطرساز اصلی برای ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی و سکته مغزی محسوب می شود که می تواند پیامدهای جدی برای سلامتی داشته باشد.
کلسترول یک ماده مومی شکل و چسبنده داخل خون است که به ساخت سلول های سالم کمک می کند؛ اما مقدار زیاد آن هم خطرناک است؛ یعنی اگر سطح آن به بیش از 200 میلی گرم برسد، عامل خطری برای سلامت خواهد بود. کلسترول بالا می تواند منجر به تجمع چربی در رگ های خونی شود که این امر می تواند باعث بروز مشکلات قلبی-عروقی مانند سکته قلبی و سکته مغزی شود. همچنین کلسترول بالا می تواند به افزایش خطر ابتلا به بیماری های کبدی و دیابت نیز منجر شود. بنابراین، کنترل سطح کلسترول خون برای حفظ سلامت عمومی بدن بسیار مهم است.
در واقع نام دیگر کلسترولِ بالا قاتل خاموش است، زیرا معمولاً هیچ علامتی ندارد که ما از طریق آن بفهمیم دچار مشکل شده ایم یا خیر؛ کلسترول بالا می تواند منجر به مشکلات جدی مانند سکته مغزی یا حتی بیماری قلبی شود. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک علائمی را به شما معرفی خواهیم کرد که با دانستن می توانید از اتفاقات ناگوار پیشگیری کنید.
یکی از رایج ترین خطرات افزایش کلسترول در بدن گرفتگی رگ ها می باشد که باعث ایجاد پلاک هایی در مسیر رگ شده و اکسیژن و خونرسانی به قلب را دچار مشکل می کند.
کلسترول بالا خطرات زیادی برای رگ ها ایجاد می کند و مانع از رسیدن جریان خون و اکسیژن به قلب خواهد شد و همین باعث می شود که قلب ضعیف تر شده و خطر حمله قلبی به وجود بیاید که درد قفسه سینه جزء رایج ترین علامت حمله قلبی است.
گرفتگی رگ ها نه تنها توانایی قلب برای پمپاژ خون در بدن را کاهش می دهد، بلکه می تواند عاملی برای لخته شدن خون باشد و همین خودش منجر به سکته مغزی می شود.
کلسترول بالا عاملی برای فشار خون بالا خواهد بود، زیرا تجمع پلاک داخل رگ ها باعث سفت و باریک شدن آن ها می شود، جریان خون را محدود می کند و قلب باید با انرژی و فشار بیشتری کار کند که همین فشار داخل شریان ها می تواند دیواره رگ های خونی را در طول زمان ضعیف کند.
کلسترول بالا به رگ های خونی در بدن آسیب وارد می کند که این وضعیت باعث می شود تا بدن نتواند خون را به بازو و ساق پا برساند و همین باعث تجمع مایعات در قسمت پایین پا خواهد شد که عامل ایجاد مشکل آمبولی یا سکته است.