
بر اساس گزارش محققان، مصرف بیش از حد استامینوفن توسط مردان میتواند به عوارض ناباروری در آنها منجر گردد. این یافته بر اساس تحقیقات گسترده انجام شده در این زمینه ارائه شده است. مطالعات نشان داده که مصرف بیش از اندازه این دارو میتواند باعث اختلال در عملکرد دستگاه تولید مثل مردان و در نتیجه کاهش توانایی باروری آنها گردد. لذا توصیه میشود مردان از مصرف بیرویه استامینوفن خودداری نموده و در صورت نیاز به مشورت پزشک متخصص مراجعه کنند.
مصرف بسیار زیاد استامینوفن توسط مردان، زمینه ساز ناباروری در مردان است. محققان با بررسی میزان متابولیت های استامینوفن در ادرار مردان دریافتند که زمان انتظار برای بارداری در همسران مردانی که مصرف استامینوفن بالایی دارند، طولانی تر است. این یافته ها نشان می دهد که مصرف بیش از حد استامینوفن می تواند بر باروری مردان تأثیر منفی داشته باشد و زمان دستیابی به بارداری را افزایش دهد. بنابراین، مردان باید مصرف استامینوفن را در حد معقول نگه دارند تا از عوارض احتمالی آن بر باروری خود جلوگیری کنند.
مصرف پاراستامول یا استامینوفن می تواند شما را از هر نوع درد و ناراحتی برهاند؛ اما شواهد جدید نشان می دهند که مصرف مسکن ها ممکن است به ناباروری در آقایان منجر شود. در این مطالعه که توسط موسسه ملی بهداشت انجام گرفته است، سطح پاراستامول در نمونه ادرار زوج هایی که به دنبال بچه دار شدن بودند، مورد بررسی قرار گرفته است. نویسنده این مطالعه، دکتر ملیسا اسمار، در این باره گفته است:«تایید یافته های ما مستلزم انجام تحقیقات بیشتری است؛ تا این لحظه، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.»
البته، بسیاری از عناصر شیمیایی موجود در پاراستامول که با ناباروری مرتبط هستند، در بسیاری از چیزهایی که روزانه با آنها در تماس هستیم نیز وجود دارند. ماده شیمیایی آنیلین، که برای ساخت کش، لوازم آرایشی بعداشتی، پوشاک و حتی رنگ استفاده می شود، در مواد غذایی نیز یافت می شود. با این حال، دکتر اسمار معتقد است که سطح بالای پاراستامول شناسایی شده در نمونه ادرار آقایان نمی تواند تنها از مصرف مسکن ها باشد. بلکه ممکن است ناشی از عوامل محیطی و سبک زندگی آنها نیز باشد.
تاثیر عوامل محیطی و سبک زندگی بر باروری در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه، سطح بالای پاراستامول در آقایان، شانس باروری را به میزان 35٪ کاهش می دهد. خانم های حاضر در این مطالعه در مقایسه با آقایان از سطوح بالاتری از پاراستامول در ادرارشان برخوردار بودند. جالب است که سطح بالای پاراستامول در ادرار خانم ها، شانس باردار شدن آنها را کاهش نمی دهد. به طور کلی، تایید تاثیر پاراستامول بر شانس باروری نیازمند تحقیقات بیشتری است که باید در آینده انجام بگیرد. متخصصان معتقدند مدت زمانی که شرکت کنندگان حاضر در مطالعه در معرض پاراستامول بوده اند نیز نقش موثری در تغییر شانس باروری دارد. این یافته ها می توانند بر تجویز داروهای مسکن توسط پزشکان نیز اثر بگذارند