
حبوبات همچون لوبیای قرمز، نخود و سویا از منابع بسیار غنی آهن و اسید فولیک به شمار می روند. مصرف منظم این مواد غذایی ارزشمند می تواند نقش موثری در درمان کم خونی ایفا نماید. این دسته از مواد غذایی با داشتن مقادیر قابل توجهی از این عناصر مغذی، امکان جبران کمبود آنها در بدن را فراهم می آورند و به بهبود وضعیت سلامت افراد مبتلا به کم خونی کمک شایانی می کنند.
کم خونی یا آنمی، بیماری است که تعداد گلبول های قرمزخون به کمتر از میزان طبیعی کاهش پیدا می کند. افرادی که از این بیماری رنج می برند اغلب ظاهری رنگ پریده و ضعیف دارند و تنگی نفس، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می کنند. عوامل مختلفی مانند کمبود موادمغذی، بارداری، سرطان، اختلالات مرتبط با مغز استخوان یا کلیه و قاعدگی می توانند منجر به کم خونی شوند. به طور میانگین، مقدار استاندارد هموگلوبین در یک مرد بزرگسال 14-18 g/dl و برای زنان 12-16 g/dl است. در صورتی که در آزمایش خون میزان هموگلوبین پایین باشد، باید به سرعت با پزشک خود مشورت کنید. در این موارد پزشک مصرف مکمل آهن را تجویز می کند. افزون بر مصرف مکمل ها، برخی موادغذایی نیز می توانند به درمان کم خونی در بدن کمک کنند. این مواد غذایی شامل گوشت قرمز، کبد، تخم مرغ، حبوبات، سبزیجات برگ سبز، میوه های خشک و آجیل می باشند. مصرف این مواد غذایی غنی از آهن و ویتامین C می تواند به بهبود کم خونی و افزایش سطح هموگلوبین در خون کمک کند.
سبزیجات سبز برگ منبع غنی از فولات هستند، که به خونسازی طبیعی و افزایش سطوح هموگلوبین کمک می کنند، سبزیجاتی مانند اسفناج، برگ شنبلیله و گوجه فرنگی برای درمان کم خونی مفید است، برای درمان کم خونی مصرف بروکلی را فراموش نکنید زیرا سرشار از آهن، منیزیم، ویتامین های A و C است.
یک لیوان آب چغندر حاوی 1.1 میلی گرم آهن است و به افزایش گلبول های قرمز خون کمک می کند. چغندر حاوی اسیدفولیک است که میزان هموگلوبین را افزایش می دهد همچنین سرشار از ویتامین C، پتاسیم، آهن و فیبر بوده و برای سلامت بدن مفید است.
حبوباتی مانند لوبیای قرمز، نخود و سویا منبع غنی آهن و اسیدفولیک هستند و مصرف آنها به افزایش هموگلوبین خون کمک خواهد کرد. سیب زمینی شیرین ویتامین A بالایی دارد که به افزایش گلبول های قرمز خون حامل اکسیژن کمک می کند، هرچه اکسیژن بیشتری در بدن حمل شود، تولید خون نیز افزایش می یابد. از این رو، افزودن سیب زمینی شیرین به رژیم غذایی روزانه راهکار خوبی محسوب می شود. انجیرها را می توان به صورت تازه یا خشک شده مصرف کرد. انجیر خشک شده حاوی ویتامین ها و موادمعدنی مختلفی است که از آن جمله می توان به ویتامین های A، B1، B2، B3، B6، آهن، منگنز، سلنیم و پتاسیم اشاره کرد همچنین حاوی بتاکاروتن بوده و منبع خوبی برای کربوهیدارت ها، چربی ها و فیبرغذایی هستند.مصرف روزانه سه تا چهار انجیر خشک می تواند به افزایش هموگلوبین تا 25 درصد کمک کند. افزون بر این، موادمعدنی موجود در این میوه سموم را از بدن دفع می کنند، از این رو، انتقال اکسیژن به اندام های مختلف تسهیل می شود.
کشمش غنی از آهن سود است و شما می توانید به مدت یک شب کشمش ها در آب خیس و صبح روز بعد آنها را مصرف کنید، این روش در درمان کم خون موثر است. مرکبات غنی از ویتامین C بوده که در درمان کم خونی بسیار مفید است و به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند موادغذایی سرشار از ویتامین C مانند پرتقال، لیمو، پاپایا، توت فرنگی، کیوی، گریپ فروت و غیره به رژیم غذایی اضافه شوند.
جو، کوینوآ و جودوسر برخی از غلات کامل هستند، که می توانید به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. این غلات کامل سرشار از آهن هستند، که به افزایش هموگلوبین خون کمک می کنند. مغزهای خوراکی می توانند میان وعده های فوق العاده باشند، مغزهای خوراکی مانند بادام زمینی، بادام هندی، فندق و گردو سرشار از آهن هستند که می تواند به بهبود سطح هموگلوبین در بدن کمک کند، 30 گرم از مغزهای خوراکی می تواند سه میلی گرم آهن در روز را تامین کند.